Info

Päivitys!

Blogi on siirtynyt uudelle alustalle. En ole sujut WP:n block editorin kanssa ja päätin jatkaa ensisijaista blogin ylläpitoa Bloggerin puolella: Kosminenk

Tervetuloa mukaan seuraamaan uudelle blogialustalle!

*

Hei!

Tervetuloa kosmiselle matkalle kulttuuriin!

Kirjoitan pääosin kirjallisuudesta, mutta myös teatterista, kuvataiteista, näyttelyistä. Joskus tekstiä saattaa syntyä myös Lontoosta. Lisäksi kirjoitan runoja, joista enemmistö nk. runoreaktioita.

Olen opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä, estetiikkaa, taidehistoriaa, elokuva- ja televisiotutkimusta, viestintää ja teatteritiedettä Helsingin yliopistossa. Pääaineeni oli kuitenkin uskontotiede ja graduni käsitteli lapsiprotagonistien rituaalista matkaa aineistossa, joka koostui valikoidusta joukosta satu- ja fantasiaelokuvia. Lisäksi olen opiskellut luovaa kirjoittamista Jyväskylän Avoimessa yliopistossa ja keväästä 2019 alkaen informaatiotutkimusta ja interaktiivisen median opintoja.

Kiinnostukseni kohteet kirjallisuudessa ovat laajat, mutta tässä joitakin poimintoja:

valikoidusti kotimainen uusi proosa, runous, näytelmät ja teatteri, valikoidusti käännöskirjallisuus, antiikin kirjallisuus, kiinalainen ja japanilainen kirjallisuus, puutarha- ja luontokirjallisuus, dystopiat ja utopiat, filosofia, uskonto, kirjallisuuden historia, taide ja estetiikka, vanhempi kauhukirjallisuus, eurooppalainen kirjallisuus ennen modernia aikaa, modernin murroksen ajan kirjallisuus, valikoidusti ulkomainen nykyproosa, alkuperäiskansojen kirjallisuus, brittiläinen kirjallisuus, ennen ajanlaskua alkua kirjoitettu kirjallisuus, kokeileva, absurdi ja surrealistinen kirjallisuus, valikoidusti historiaa käsittelevä kirjallisuus, kartat ja kartastot . . .

Runoilen ja proosailen päivittäin.

*

/ Heidi

kosminenk(a)gmail.com

instagram: kosminenk

twitter: kosminenk

facebook: kosminenk

*

Blogin kuvat on minun ottamiani ellen toisin mainitse. Jos haluat lainata jotain kuvaa ei-kaupallisiin tarkoituksiin, niin olethan minuun ensin yhteydessä. Kiitos!

Blogin tekstit ovat minun kirjoittamiani ellei toisin mainita. Jos haluat lainata suoraan kirjoittamaani blogitekstiä, niin toivon, että linkkaat lainauksesi yhteydessä blogiini. Kiitos!

Blogitekstieni lopussa on tärkeää informaatiota kirjoittamastani kirjasta.

Mainitsen kirjan kustantajan ja julkaisuvuoden. Käännöskirjallisuuden osalta tärkeä tieto on kääntäjän nimi. Kirjan kansien tekijän mainitsen myös, jos se on kirjassa ilmoitettu ja näkyvillä. Kirjastokirjojen tarrat joskus peittävät kaipaamani informaation. Lisäksi kerron sivumäärän ja mitä kautta kirja on tullut minulle luettavaksi.

Saan ajoittain kustantajilta ja kirjailijoilta kirjoja arvostelukappaleina. Arvostelukappaleen lähettäminen ei velvoita minua kirjoittamaan teoksesta. Arvostelukappale ei ole verrattavissa palkkioon. Palkkiopohjaiset tekstit sovitaan erikseen ja niistä ilmoitetaan hyvien bloggaustapojen mukaan selkeästi blogitekstin alussa.

En suosittele kirjoja vaan kirjoitan lukukokemuksestani. Lukukokemus tarkoittaa minulle laajalti muutakin kuin kirjan henkilöhahmoihin eläytymistä tai tarinan koskettavuutta/uskottavuutta.

Kirjoituksiani blogin pitämisestä: Metailu